keskiviikko 20. joulukuuta 2017

emännän uudet vempaimet

"Palvelija on mennyt sekaisin. Se lähtee aamulla aikaisin kotoa, kun on vielä ihan pimeää ja tulee takaisin vasta illalla, kun on taas ihan pimeää! Se sanoo, että kun on lomalla sieltä koulu-jutusta niin pitää käydä jossain työ-jutussa, että saa rahaa johonkin 'kameraharrastuksiin'. Hullun hommaa! Paljon viisampaa olisi maata koko päivä sängyssä, kuten minä!" -Hertta


Tein hieman joululahjaostoksia. Itselleni. Isältäni aikoinaan saatu nyt jo kymmenen vuotias Canon 450D, joka on minua uskollisesti palvellut viimeiset viisi vuotta, on nyt joutunut luopumaan valtaistuimestaan ja tilalle on noussut uusi (käytetty!) Canon 70D.

Vanhan kittilinssin korvasin myös Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM-objektiivilla.

Viisi vuotta opettelin käyttämään edellistä kameraani ja vasta viimeisen vuoden aikana aloin ymmärtää paremmin jotakin sen asetuksista ja valokuvaamisesta ylipäätään. Nyt uuden kameran kanssa olen taas oppimisprosessin alussa. Toivottavasti se sujuu hieman nopeammin tällä kertaa.


Tämän postauksen kuvat ovat aika lailla ensimmäisiä kuvia tällä kameralla. Pientä hapuilua on erityisesti tarkennuksen kanssa. Yllä olevassa vasemman puoleisessa kuvassa Sulevin varpaat ovat tarkat, mutta muu keho ei enää olekaan. Oikeassa kuvassa taas tarkennus on osunut hyvin naamaan ja kuvasta voi nähdä jopa kielen väkäset.

Merkittävin ero (kameran painon lisäksi!) on objektiivissa tai oikeastaan sen käytössä. Olen jo tottunut, että voin zoomailla lähemmäs tai kauemmas sen mukaan, mikä tuntuu sopivalta, mutta kiinteällä putkella se ei olekaan mahdollista. Kissojen kanssa se välillä tarkoittaa sitä, että kun otat askeleen taaemmas saadaksesi paremman kuvan, kissa on jo ehtinyt häipyä.


Yllä olevassa kuvassa jälleen tarkennus on osunut väärään paikkaan, eli tässä tapauksessa kirsuun. Tarkka kuono on tietysti varsin toivottavaa, mutta nyt silmät ovat jääneet tarkennuksen ulkopuolelle. On se söpö silti.

Torstia ei saatu esiintymään kameralle.

Ja kuulkaas, tällä kameralla saa kuvattua ihan videota! Ja oikein Full HD-laadulla. Nyt ei siis ole enää mitään tekosyytä kuvata blogin videoita puhelimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti