torstai 23. marraskuuta 2017

URK 11.-12.11.2017 ja messut

"Kiireiden" takia tämänkin kirjoittamisessa vierähti tovi.

Pari viikkoa sitten olimme Lemmikkimessuilla käymässä ja osallistuimme samalla URK:in järjestämään kansainväliseen kissanäyttelyyn. Lauantaina mukana olivat Hertta sekä Torsti ja sunnuntaina vain Torsti.


Herttaa jännitti hirveästi koko näyttelytilanne, eikä ihme! Suuri halli täynnä kirkuvia lapsia, kaikuvia kuulutuksia ja muuta melua! Kyseessä oli kuitenkin Hertan ensimmäinen näyttely. Hertta viettikin suurimman osan päivästä piilossa pesässään peiton alla.

Pahin näyttelypainajaiseni (lähes) toteutui ja kissojen arvostelut melkein menivät päällekkäin. Hertan tuomarointi ehti kuitenkin alkaa ensin. Hertan tuomarina oli Juan José Martinez Vizcain. Hertta ujosteli pöydällä oloa hieman, mutta antoi kuitenkin esittää itsensä. Tuomari rakasti Herttaa ja antoi sille pusuja. Hän piti myös Hertan ulkomuodosta paljon, ainoa mistä erityisemmin saimme noottia oli liian loiva stoppi nenässä. Tuomari kuitenkin totesi: "tiedäthän meidät tuomarit, haluamme kaikkea aina lisää!" Hertta sai heti ensinäyttelyssään sydämen arvosteluunsa ♥

Torstin vuoro läheni uhkaavasti ja samaan aikaan alettiin pyytämään Hertan tuomarin parhaita kehään. En uskaltanut ottaa riskiä, että se olisi Torstin arvostelun kanssa päällekkäin ja kasvattaja esittikin Hertan valinnoissa. Itse paniikissa yritin seurata sekä Hertan arvostelua ja Torstin vuoroa. Vaikutti siltä, että Hertan tuomarilla oli vaikeuksia päättää Hertan ja venäjänsinisen kissan välillä, että kumpi olisi parempi, mutta lopulta venäjänsininen vei voiton (paneeli olisikin ollut liikaa meidän ujopyllylle). Hertan tulos siis EX1

Lopulta tuli Torstin arvosteluvuoro. Torstin tuomarina oli Satu Hämäläinen. Hän piti Torstista ja kehui erityisesti sen isoa massua. Saimme kuitenkin huomautuksen likaisesta nenästä ja silmistä (hups!). Torsti ei saanut kutsua tuomarin parhaaseen, mutta se ei haitannut, taso oli tosi kova. Torstin tulos oli EX1 CAGPIB (grand int. premier-sertifikaatti).

Hertan arvostelu lauantailta vasemmalla, Torstin oikealla
Sunnuntaina Torsti oli vähän pahalla päällä.


Torsti ei ikinä pura pahaa mieltään onneksi ihmisiin, mutta antaa sen kyllä kuulua. Moni pysähtyi hätääntyneenä kysymään, että mikä kissalla on hätänä, kun puhdistin sen varpaita liasta.

Sunnuntaina Torstin tuomari oli Steven Jones. Tuomarointi oli todella hämmentävä, tuomari nosti Torstin pöydälle seisomaan ja sitten sanaakaan pukahtamatta kirjoitti arvostelusetelin. Sen jälkeen hän alkoi kirjoitella muita papereita ja ihmettelin jo, että kuuluisiko meidän poistua, kunnes yhtäkkiä hän alkoi kertoa Torstista minulle. Hän piti Torstista, ainoa mitä olisi toivonut lisää olisi leveyttä poskiin ja ilmeisesti korvat olivat hänestä liian korkealle asettuneet. Saimme kutsun tuomarin parhaaseen, mutta siellä jäimme kolmansiksi ja tulos oli jälleen EX1 CAGPIB.

Torstin arvostelu sunnuntailta
Kiertelin myös molempina päivinä vähän sekä Lemmikkimessujen että ELMA-messujen puolella. Maatilojen eläimet ovat salainen heikkouteni, mutta olin pettynyt, kun lemppareitani, eli vuohia ei ollut paikalla lainkaan!

Ikävä puoli näissä messunäyttelyissä on se, ettei ihmisillä ole minkäänlaista kunnioitusta toisten eläimiä kohtaan. Näyttelyssä oli jokaisella häkkirivillä laput, joissa kiellettiin kissoihin koskeminen ja silti näitä lääppijöitä riitti. Erityisen inhaksi koen sen, että kun annan yhdelle ihmiselle luvan silittää kissaani, yhtäkkiä jokaisesta ilmansuunnasta törröttää kymmenen kättä hipelöimässä kissaa ilman lupaa.

Me oltiin tosin vähän huonosti siinä heti ensimmäisenä, kun tultiin Lemmikkimessujen puolelta näyttelyn puolelle. Meidän häkin ohi varmaan kulkikin suurempi määrä ihmisiä, kuin esimerkiksi aivan hallin toisessa päässä olevien häkkien luona.

Näyttelystä ostettu uusi peti, jota käytettiin tasan sen pari kertaa. Nyt se lojuu unohdettuna.
Rankka näyttelyviikonloppu vaatii rankat unet kaikilta osapuolilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti