keskiviikko 31. tammikuuta 2018

ikkunapeti

Olen jo pidemmän ajan haaveillut hankkivani kissoille imukupeilla ikkunaan kiinnitettävän pedin. Kaikissa katsomissani vaihtoehdoissa on kuitenkin varoiteltu, ettei peti olekaan kestänyt luvattua painoa. Viime vuonna kuitenkin bongasin Trio MiuMau ja Herra Nilssonin-blogin kirjoituksen Zooplussasta ostetusta ikkunapedistä ja innostuin heti.

(Pahoittelut kännykkäkuvista,. Kissat innostuvat, jos avaan kamerakaapin oven ja häipyvät pedistä.)


Pedin ensimmäinen kokeilija ei ollut yllätys. Sulevi oli kokeilemassa sitä jo ennen kuin ehdin edes imukupit kiinnittää lasiin. Hertta keksi myös pedin lähes heti, mutta Torsti ei oikein ymmärtänyt ikkunassa roikkuvaa tasoa. Ajattelinkin jo, ettei Torsti tule koskaan menemään siihen.

"Aurinko osuu niin mukavasti tähän."
Pari kertaa pedin alimmaiset imukupit irtosivat ja pedissä olleet kissat lentelivät minne sattuivat. Ihmettelin, että mikä sai tukevasti kiinni olevat imukupit irtoilemaan niin sattumanvaraisesti, kunnes yhtenä päivänä näin sen tapahtuvan omin silmin.

Kun Hertta ja Sulevi nukkuivat pesässä, Torsti kävi näpelöimässä alla olevia imukuppeja, jolloin niiden sisään lopulta pääsi ilmaa ja imu petti.


Kunnes eräänä päivänä Torsti keksi, miten petiin mennään. Sen jälkeen Torsti onkin ollut se, joka viettää suurimman osan ajastaan pedissä, eikä se ole enää käpälöinyt imukuppeja lainkaan.


Zooplussan sivuilla luvattiin, että peti kestäisi jopa 12 kiloa painoa. Parhaimmillaan meillä on sen päällä on lojunut sekä Sulevi että Torsti, joilla on yhteensä n. 11 kiloa painoa. Lisäksi ylempiin imukuppeihin johtavat vaijerit ovat ilmeisesti terästä, ja ne on meillä kestäneet myös pureskelua.

Epäilyistä huolimatta tämä peti on meidän ikkunassa pysynyt jo kuukauden ajan ilman ongelmia (Torstia lukuunottamatta)!

3 kommenttia:

  1. Naurattaa hulluna ajatus Torstista näpelöimässä imukuppeja pahaa-aavistamattomien toverien nukkuessa. :DDD

    Kiva peti ja oikein tyylikkäät käyttäjät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli tietenkin Torstin salajuoni saada peti vain ja ainoastaan itselleen!

      Poista
  2. Meillä on jostain syystä imukupit irronnut välillä itsestään, mutta voin silti sanoa että hyvin pysyy :).
    Sun nakut on kyllä tuhottoman söpöjä tossa, yksin ja kaksin ❤️

    VastaaPoista