maanantai 17. heinäkuuta 2017

Sulevi sydänultrassa

Perjantaina kävimme Sulevin kanssa kuulemassa tuomion Sulevin sydämen kunnosta. Olin alunperin suunnitellut ultrata Sulevin syksyn aikana, mutta Torstin HCM-diagnoosi pisti vähän vipinää kinttuihin. Sulevi on kuitenkin Torstin sukulainen ja lisäksi se saa ajoittain kummallisia yskäkohtauksia ja sen varpaat ovat aina aivan jäässä. Jos sydänsairaan kissan varpaat ovat kylmät, niin sairaus on usein edennyt jo hyvin vakavaksi.


Sulevi rakastaa eläinlääkärissä käymistä, mutta kopassa istuminen on ihan kamalaa. Muistin tällä kertaa ottaa valjaat mukaan ja vuoroa odotellessa ehdittiinkin kiertämään koko käytävä ainakin viidesti ympäri.

Itse tutkimus oli Sulevin mielestä aivan kamalan tylsä eikä kyljellään makaamisesta tullut yhtään mitään. Lopulta eläinlääkäri totesi, että kuvataan se sitten seisaaltaan, mutta ei se ollut Sulevista yhtään sen mukavampaa. Siellä huoneessa olisi ollut paljon mielenkiintoisempia asioita tutkittavana!

"Tonne se tyyppi meni!"
Sulevin sydänultran tulos oli kuitenkin helpotus, sydän on täysin terve tällä hetkellä. Sulevi vain on tullut omistajaansa, meillä molemmilla palelee varpaat. Keuhkoputkesta kuului myös vinkunaa eli Sulevilla on myös alkavaa astmaa, jota etukäteen arvelinkin, onhan Sulevi kuitenkin atoopikko.

Erittäin positiivinen diagnoosi siis!

5 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että sydän on kunnossa! Ja, miten reipas eläinlääkärissä kävijä! :)

  VastaaPoista
 2. Hieno tulos, varmaan vierähti kivi sydämeltä! Ihania eläinlääkärikuvia, Sulevi oikein sulautuu sisustukseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä hymyilin hölmösti loppuillan, kun olin niin onnellinen tuloksesta :)

   Poista
  2. Hienoa, että sydän on kunnossa! Ihana miten reippaasti toinen uskalsi olla valjaissa eläinlääkärillä, meillä tuo karvapallo varmaan sais halvauksen jos edes yrittäisin samaa, vaikka kantokoppakaan ei mikään maailman kivoin paikka sen mielestä ole:D

   Poista