lauantai 22. huhtikuuta 2017

RUROK 22.4.2017

Ensimmäinen päivä RuRokin näyttelyä takana. Saavuimme suunniteltua aikaisemmin Messukeskukselle, mutta jono eläinlääkärin tarkastukseen oli jo silloin aivan huiman pitkä. Odottelimme omaa vuoroamme reippaasti yli puoli tuntia.

Sulevi: "Poispoispoispoispois!" Torsti: "Jaahas täällä taas."
Lopulta saimme häkit sisustettua ja kissat laitettua sisään. Ja Sulevi oli heti vaatimassa pääsyä ulos. Noin tunnin ajan se jaksoi riehua ja lisäksi kaikenlaista vihaista naukumista ja ulinaa saivat kaikki lähettyvillä olevat kissat osakseen. Lopulta se rauhoittui, kun tajusin antaa sille peiton.

Kun meidän kehävuoro lähestyi, huomasin että Sulevi hankasi silmäänsä ja se oli turvonnut ja punainen. Epätoivoisesti yritin pyyhkiä märällä paperilla silmää ja heitin jo mielessäni hyvästit sertille. Kun meidän vuoro kuitenkin tuli ja nostin Sulevin häkistään, silmä aukesi välittömästi. Uhittelu muille kissoille kuitenkin jatkui aikaisempaan tapaan.

Tuomarina Sulevilla oli Ireneusz Pruchniak. Tuomarinpöydällä Sulevi istuskeli rauhassa, mutta tuomarin yllättävästä nostosta Sulevi ei pitänyt ja vähän sähähtikin, mutta tuomari vain piti Sulevin temperamentista. Tuloksena siis saatiin EX1 CAP (premier-sertifikaatti) ja kutsu tuomarin parhaan valintaan. TP-kisassa tuomari ei kuitenkaan luonut Suleviin enää katsettakaan ja voitto menikin hienolle cornish rexille.

Torsti vietti koko päivän vain nukkuen. Tuomarina sillä oli Hanne Sofie Sneum. Tämä tuomari pusutteli ja halaili jokaista kissaa, eikä Torsti ollut poikkeus. Torsti istui tuttuun tapaansa kylmän rauhallisesti koko arvostelun ajan. Torstilla tulos myöskin EX1 CAP ja kutsu tuomarin parhaaseen. Torstilla oli vastassa hieno supreme premier abessinialainen, joka veikin voiton.


Sulevin arvosteluseteli vasemmalla ja Torstin oikealla.
Jotkin asiat arvosteluissa aiheuttivat hieman kikatuksia, esimerkiksi tuomarin huomautus Torstin pyöreydestä, "super kitchen". Lisäksi kommentti Sulevin setelissä turkista, "ei turkkia". Tämä muuten on ensimmäinen kerta kun arvostelun käsialasta saa selvää! Johtuisiko siitä, että sen on kirjoittanut tuomarioppilas eikä tuomari? ;)

Jos Torsti huomenna saa sertin, valmistuu se Premieriksi! Peukut siis pystyyn.

2 kommenttia:

  1. Hienosti meni pojilla! :) Ja mä jatkan peukkujen pitämistä. Olipas kiva nähdä kauniit ja nahkeat ihan livenä. ;) Ihania olivat, joten ymmärrän pusuttelevaa tuomaria.

    VastaaPoista
  2. Pisteet Suleville! Ekaa kertaa näyttelyssä avoimen luokan ikäisenä ei ole helppo juttu. Kuulin myös tuon tuomarin Hyvä keittiö-kommentin ja tyrskähdin siitä. :D Sulevi on hoikkeliini kastraatiksi ja hyvä niin! ;)

    VastaaPoista