maanantai 26. syyskuuta 2016

kuutiopesä

Ostin tv-tason, jossa on alaosassa neljä säilytykseen tarkoitettua koloa. Yksi näistä koloista on kuitenkin mitoiltaan pienimpi kuin muut ja mietin, että laittaisin siihen kissoille jonkinlaisen pedin. Etsinnän seurauksena löysinkin täydellisen mittaisen ja sopivan värisen kuutiopesän, mutta sen hinta oli aivan liian suolainen, jopa alennuksessa. En halunnut tuhlata sellaista rahasummaa, jos kissat eivät petiä sitten käyttäisikään.

Ratkaisu oli siis yksinkertainen: tee sellainen itse.


Niinpä ostin kasan vaahtomuovia ja kangasta ja rupesin hommiin. Vielä ompeluhommissa epäilin, että tuhlaankohan vain aikaani, eiväthän kissat ikinä pidä asioista, jotka on niille tarkoitettu.

"Tulisitko Sulevi pois sieltä, että voisin ommella loppuun?" "Tää on ihan hyvä tällain."
Huoleni oli turha. Kaikki kolme rakastuivat kuutioon oikopäätä ja nyt ne viettävätkin kaiken aikansa siellä. Einari on jopa ehtinyt karvastaa koko kuution yhden päivän aikana.

"Paras kuutio!"
Aikaa kuution tekoon kului n. 5-6 tuntia.

2 kommenttia:

  1. Ihana kuutiopesä! Minäkin tykkään mieluiten tehdä itse pesät kissoille, ensinnäkin koska tykkään räpellellä tuollaisia, ja sitten siksi, että kaupalliset pesät ovat yleensä varsin hinnakkaita. Huippua, että teillä kisut suostuivat vielä käyttämäänkin kuutiota! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsitöistä tykkään itsekin, mutta tämä oli ensimmäinen pesä, jonka tein ja meinasi tulla jo tekovaiheessa pieni epäilys omista kyvyistä... Onneksi onnistui kuitenkin hyvin ja kelpasi kissoillekin :D

      Poista